Back to Nature – ezt a fantázianevet viseli a Behr festékgyártó cég árnyalata, amely a jövő évben meghatározó lesz a lakberendezésben.

Behr vállalat nemrég választotta ki 2020 trendszínét, amely nem más mint a „Vissza a természethez” nevet viselő olajzöld ( S340-4 ), amely nyugtató hatású, harmonikus, és otthonunkba hívja a természetet.

A zöld és árnyalatai igazi klasszikusnak számítanak, szinte nincs olyan év, hogy valamely tónusa ne lenne benne az adott év top színei között- írja a lakberendezés oldala. Ez az árnyalat  inspiráló, növeli a kreativitást, pozitívan hat hangulatunkra, és tökéletesen párosítható más színekkel is.

A természetközeli színekről  általánosságban is elmondhatjuk, hogy jó hatással van az egészségre és a jóllétre is – talán a Behr is pontosan ezért döntött e szín mellett. Mások 2020-as toplistáján is megjelenik ehhez hasonló árnyalat: ilyen lesz például a Pantone színintézetének a „Guacamole” nevet viselő színe.

A „Back to Nature” szín egy finom, könnyed árnyalat, amelyet a füves rét színvilága ihletett. A zöldek között is „neutrálisnak” számít, nem túl világos, nem sötét, teljesen természetes, nem vibrál, mint a citrusszínek vagy mint a drágakő árnyalatai – emiatt pedig valamennyi otthont szebbé varázsol.

Bár a legfőbb irányadónak általában a Pantone Intézetet tartják a divatban és a lakberendezésben is, a világ egyik legnagyobb festékgyártó vállalatának legalább ekkora beleszólása van a 2020-as színtrendjeivel kapcsolatosan. A Sherwin-Williams pedig már meg is határozta, mi hódít az idén : ez pedig nem más, mint a Naval SW 6244 szín, amely a tenger és égbolt mélykék árnyalatára emlékeztet.

Aki tehát a divatkövető szeretne lenni  az idei évben ezen színekben gondolkozhat a ruhatárát és az otthonát illetően.